400 гр. брашно София Мел Класик
100 мл. мляко
100 мл. вода
3 с.л. олио
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1/4 кубче мая
1. Омесваме тесто от всички продукти без сиренето.
2. Разделяме го на 5 равни топки.
3. Оставяме ги да се отпуснат около 10 минути.
4. Разточваме топките по отделно и слагаме в намаслена тава. Поръсваме със натрошено сирене, отново слагаме разточено тесто. Последния ред е задължително тесто.
5. Нарязваме на квадрати и оставяме да втаса.
6. Пече се 30 минути на 180 градуса.
7.След като извадим питката я намазваме с олио и завиваме с хартия и кърпа.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ