Питчици на пара
Питка, Погача

Изпратена от:

Десислава Войникова от Пловдив

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Класик
4 яйца
30 г захар
30 г царевично олио
3 г суха мая

Начин на приготвяне:

1. В купа пресейте брашното, изсипете маята, захарта, 3 яйца и 1 белтък (жълтъка заделете за намазване). Разбъркайте до едри трохи. Добавете олиото и омесете на гладко и еластично тесто.

2. Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете да удвои обема си. Оформете на 7 топки, наредете ги в тава с диаметър 20 см до ринга (тип Слънце), покрийте и оставете отново да удвои обема си. Във фурна оставете да загрява чугунена тенджера с решетка на дъното. Намажете питката с жълтъка.

3. Когато фурната загрее до 180◦C, налейте 100 мл вода в тенджерата, поставете тавичката, затворете с капака и печете за около 30-35 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

20.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.