Питка
Питка, Погача

Изпратена от:

Милена Танкова от Пловдив

Необходими продукти:

1 кг. брашно София мел Екстра
3 яйца
1 кубче жива мая (3 ч.л суха мая)
4 с.л масло
2 ч.л сол
1 ч.л захар
400 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

1. Пресяваме брашното.

2. Затопляме прясното мляко до 37 градуса. Към пряснотo мляко добавяме маята, захарта, 3 супени лъжици брашно. Покриваме с домакинско фолио и оставяме да втаса за 15 минути.

3.Правим кладенче в брашното и добавяме 2 яйца и сол.

4. Разбъркваме ги и към тях добавяме втасалата мая.

5. Омесваме меко тесто. Покриваме го с фолио и го оставяме да втаса за 40 минути.

6. След като е втасало оформяме питката по желания от нас начин като намазваме вътре с масло.

7. След като сме я оформили отново я оставяме да втаса за 40 минути.

8. Разбиваме 1 яйце и намазваме питката с него.

9. Печем на 180 градуса за около 45 минути.

Да ви е вкусно!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.