1 кг. брашно София Мел екстра
450 мл хладка вода
2/3 кубче мая
3 суп. лъжици кисело мляко
3 суп. лъжици олио
1. От всички съставки се замесва меко тесто. Втасва около 2 часа в топла стая. Питката се оформя по желание в кръгла тава.
2. За намазване при оформяне на питката допълнително, 1 с.л. захар, сол, две яйца - един жълтък е заделен за намазване на втасалата питка.
3. Пече се в умерено загрята фурна на 200 градуса. Като се изпече я намокряме с малко водичка и завиваме с кърпа за да омекне.
Приятен апетит
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ