Питка с яйца, сирене и подправки
Питка, Погача

Изпратена от:

Росица Илиева от Мездра

Необходими продукти:

600 г бяло брашно София Мел за баници
1/2 пакетче суха мая 
400 г сирене
4 бр яйца
10 г червен пипер
5 г чубрица
50 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Замесва се тесто и се оставя да втасва. 1/3 от тестото се отделя, а другото се разточва и се поставя в намазана с олио тава, като краищата остават отвън.

2. Разбиват се яйцата, сиренето и подправките и се изсипват върху тестото. Останалото тесто се разточва и се поставя върху сместа, като трябва да е с по-малък диаметър, тестото извън тавата отдолу похлупва горното и се натиска с вилица. Отгоре се намазва с олио. По желание може да се поръси със сусам и ленено семе.

3. Пече се в предварително загрята фурна до златисто.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

18.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.