Питка с пълнеж
Питка, Погача

Изпратена от:

Щерянка Добрева от Варна

Необходими продукти:

500 г брашно София мел екстра
315 г прясно мляко
1 яйце плюс един жълтък
1 с. л. захар
2 ч. л. сол
3 с. л. олио
50 г чисто масло, меко
сирене натрошено и/ или извара
подправки по избор: магданоз, чубрица
сусам за поръсване, може и в плънката
1 пакетче суха мая

Начин на приготвяне:

1. Замесването може да е на ръка, с миксер или в хлебопекарна. Разбива се яйцето със захарта, солта, добавя се топло прясно мляко, пресятото брашно и олиото, накрая и сухата мая.

2. Оставя се да втаса.

3. Разстила се с чистото масло на голям правоъгълник, който се поръсва с сиренето и подправки пожелание.

4. Завива се на фитил, поставя се във форма с диаметър 26 см. и се оставя да втаса до удвояване на обема. Намазва се с разбит жълтък с лъжица мляко и се поръсва със сусам.

5. Пече се на 180 гр. до готовност. Проверява се с клечка и изстива върху решетка.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

20.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.