Питка със сирене и шарена сол
Питка, Погача

Изпратена от:

Елеонора Людмилова Никифорова от Видин

Необходими продукти:

550-600 г брашно Екстра София Мел
200 мл прясно мляко
150 г разтопено масло
2-3 с.л кисело мляко
2 с.л олио
1ч.л захар
1ч.л сол
150-200 г сирене
зехтин 2-3 с.л
шарена сол
2 яйца

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа добавям всички съставки и омесвам меко тесто, оставям го да отпочине 20 мин. След това го разделям на топки колко юмрук, всяка топка разтикам на тънка кора, която поръсвам с натрошено сирене и малко зехтин.Кората навивам на стегнато руло и режа на кръгчета, но под ъгъл и всяко парче редя в намазнена тава.

2. Питката оставам да втаса като удвои обема си, опичам в нагорещена фурна с вентилатор на 180- 190 градуса.

3. Опечената питка вадя от фурната и я намазвам с малко зехтин, поръсвам с шарена сол и завивам с памучна кърпа. 

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

07.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.