Питки тип селско хлебче
Питка, Погача

Изпратена от:

Златомира Делчева от Гр. Харманли

Необходими продукти:

1 кг брашно Софиямел Екстра
50 мл олио
1 ч.л. оцет
300 мл хладка вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пак. суха мая

Начин на приготвяне:

1. Всички съставки се смесват и се замесва меко тесто.

2. Оставяме го да втаса и удвои обема си, след което го прибираме за 1 ден в хладилника. На следващия ден го разделяме на 10 равни топчета (питки), които се поставят в тавичка застлана с хартия за печене и се поръсват с много малко брашно.

3. Печат се на 200 градуса в загрята фурна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.