Питки за дюнер/такос
Питка, Погача

Изпратена от:

Дарина Ласкина от София

Необходими продукти:

180 гр брашно Софиямел Класик
100 мл хладка вода
1 щипка сол
2 с.л. олио/зехтин

Начин на приготвяне:

1. Брашното се пресява и посолява.

2. Прави се кладенче, в което се изсипват мазнината и водата.

3. Замесва се средно меко тесто.

4. Оставя се в купа, завито с влажна кърпа да почине 15-20 минути.

5. Разделя се на 6-8 точета.

6. Всяко топче се разточва на тънко, около 1-2 мм.

7. Разточените "питки" се пекат на сух тиган по 1 минута от всяка страна на средна температура на котлона.

8. Готовите питки се покриват с кърпа.

9. Гарнират/пълнят се с продукти по желание.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.