Погача със сирене
Питка, Погача

Изпратена от:

Искра Аймалиева от Благоевград

Необходими продукти:

1 кг брашно София Мел Екстра
4 яйца + 1 жълтък
400 гр кисело мляко
30 гр захар
10 гр сол
100 гр прясно мляко
11 гр суха мая
90 гр краве масло
150 гр сирене

Начин на приготвяне:

1. В хладкото прясно мляко с малко брашно и маята се оставя да шупне. В брашното се прави кладенче, поставят се всичките продукти със стайна темпетарура, добави се и шупналата мая. Замесва се меко и еластично тесто.

2. Оставя се 20 мин. да втаса. Разделя се на 4 топки. Всяка топка се разточва на кора с диаметър около 50 см.

3. Върху една кора се маже с 30 г разтопено масло и се поръсва с 1/3 част от сиренето. Отгоре се поставя втората кора и също - масло и сирене, третата - масло и сирене и се завършва с 4-тата. Нарязва се на 16 парчета.

4. Оформят се кифлички и се поставят в намаслена тава. Втасва за около 60 мин. Намазва се с жълък размит с лимонов сок, поръсва се с семена по желание и се пече на 180 градуса до готовност - около 45 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.