Постен кекс с тиква
Кексове и мъфини

Изпратена от:

Вероника Тодорова от София

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно София Мел екстра
2 ч.ч настъргана тиква
1 ч.ч захар
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч олио
1 кафена чаша сушени плодове по избор
1 кафена чаша накълцани орехи
1ч.л. бакпулвер
1 ванилия
1/2 ч.л. сода за хляб

Начин на приготвяне:

1. В купа разбъркайте водата, захарта и олиото. Отделно пресейте брашното с бакпулвера и содата и запопнете да добавяте към течните съставки при непрекъснато бъркане.

2. Добавете настърганата тиква, сушените плодове, орехите и ванилията и разбъркайте добре.

3. Изсипете сместа в намазнена и поръсена с брашно форма за кекс.

4. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути, като проверяваме с дървена клечка дали е готов.

5. Когато изстине поръсваме с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

28.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.