Профитероли
Дребни сладки

Изпратена от:

Николай Киров от София

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Класик
330 мл. вода
100 г масло
3 яйца
1 брой (пакетче 4 грама) ванилия
100 г пудинг без варене
300 мл. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Парено тесто за профитероли:

1. На силен котлон смесваме водата и маслото в тенджера до пълното разтапяне на маслото.

2. След като маслото е напълно разтопетно, прибавяме брашното наведнъж и бъркаме интензивно до получаване на хомогенна смес - 2-3 минити.

3. Сваляме сместа от котлона и изчакване до леко изстиване на тестото.

4. Когато тестото изстине , но е все още леко топло се добавят едно по едно яйцата като след всяко добавяне на яйце разбъркваме до хомогенна смес и едва след това добавяме следващо яйце.

5. Изчакваме до пълно изстиване на тестото.

6. В пош слагаме готовото тесто и оформяме с пош профитеролите в подходяща тава.

7. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 45-50 минути до пълна готовност на профитеролите.

8. Фурната не се отваря по време на печене.

9. След изпичане изваждаме профитеролите на решетка и изчакваме до пълно изстиване.

Крем за профитероли:

1. Смесваме крем пудинг без варене със студеното прясно мляко и разбиваме с миксер до 3 минути.

2. След като крема е готов и профитеролите са охладени правим малки отвори в профитеролите и с пош добавяме крем във всичи профитероли.

3. Охлаждаме за нпколко часа в хладилник.

4. Готовоте профитероли можем да гарнираме с шоколад, глазура, ягоди или друга добавка по избор.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.