Баница от маслено тесто
Питка, Погача, Баница

Изпратена от:

Любомир Мазгалов от София

Необходими продукти:

300 г брашно Софиямел Класик
75 г меко масло
50 г олио
150 г кисело мляко
200 г натрошено сирене
3 яйца
1/2 ч.л сол
1/2 ч.л сода бикарбонат

Начин на приготвяне:

1. Претрийте брашното и маслото с пръсти. Добавете олиото, млякото с угасената в него сода и солта. Замесете меко тесто.

2. В купа разбъркайте яйцата и натрошеното сирене (отделете от яйцата 1 с.л. за намазване на баницата).

3. Разделете тестото на две части. С ръце го разстелете и оформете на два кръга, като единия направите малко по-голям от другия. Пренесете големия кръг в тава, застлана с хартия за печене (кръгла форма 20 - 22 см). Върху него разпределете плънката и прихлупете с втория кръг тесто. Прищипете краищата и намажете с отделеното от яйцето. Изпечете баницата за около 40-45 минути, в предварително загрята фурната на 170°С.

Да ви е вкусно!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

31.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.