Рогчета с мас
Дребни соленки

Изпратена от:

Милена Динева от Бургас

Необходими продукти:

500 г брашно класик
100 мл вода
1 с. л. захар
1/4 кубче мая
2 яйца
50 мл олио
150 г мас на стайна температура
1 ч.л сол
150 г сирене

Начин на приготвяне:

1. В хладката вода, разтваряме захарта и маята. Отделно разбиваме едно яйце с олиото. Пресяваме брашното, смесваме го със солта и правим в средата кладенче. Изливаме вътре сместа с маята и сместа с яйцето. Започваме с помощта на лъжица да придърпваме по малко от брашното докато се образува каша. Тогава добавяме маста и започваме да месим с ръце докато се образува не лепнещо тесто.

2. Покриваме го с кърпа и оставяме да почине 30 минути.

3. Приготвяме си плънката, като разделяме белтъка от жълтъка на второто яйце. Жълтъкът оставяме за намазване, а белтъка разбиваме на пяна и натрошаваме вътре сиренето.

4. Тестото разделяме на четири части. Всяка разточваме на правоъгълник с дебелина 5 мм и в единия дълъг край разпределяме щедро плънка.

5. Навиваме на стегнато руло и нарязваме на парчета, с дължина 10 см. Оставяме ги на стайна температура да втасат за 45 минути.

6. Намазваме с разбит с малко прясно мляко жълтък и печем в предварително загряла на 230 градуса фурна за 15 - 20 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

15.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.