Сирена пита
Питка, Погача

Изпратена от:

Стоян Войников

Необходими продукти:

2 1/2 ч.ч. брашно Класик София Мел
500 г кисело мляко
1 ч.л. хлябна сода
1 ч.л. сол
1/3 ч.ч. олио
100 г топено сирене
розмарин

Начин на приготвяне:

1. В купа изсипете киселото мляко. Към него прибавете содата, разбъркайте и изчакайте да шупне. След това към млякото добавете солта и на тънка струйка при непрекъснато бъркане добавете олиото.

2. Към получената смес малко по малко добавяйте пресято брашно (около 2-3 чаени чаши) до получаване на гъста каша.

3. Добавете натрошения розмарин и нарязаното на малки кубчета топено сирене.

4. Разбъркайте добре и изсипете в подходящ съд, който е предварително намазнен и набрашнен (или няколко формички за кексчета).

5. Печете в предварително загрята на 180◦C за около 20 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

26.09.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.