Сладки с тахан
Дребни сладки

Изпратена от:

Юлия Гарбузова

Необходими продукти:

100 г брашно София Мел Класик
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
60 г масло на стайна температура
40 г сусамов тахан
50 г захар пудра захар за украса
1 ч.л. пудра захар за украса

Начин на приготвяне:

1. Смесете сухите съставки - брашно, бакпулвер, сол.

2. В друга купа смесете тахана, маслото и захарта и разбийте с миксер. Добавете сухите към мокрите съставки.

3. Оставете купата в хладилник за 30 минути.

4. С помощта на чаена лъжица оформете топчета и ги поставете върху хартия за печене. Оставете място между сладките.

5. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 20 минути.

6. Извадете сладките от фурната и поръсете с пудра захар.

7. Оставете ги в тавата, докато напълно не изстинат.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.