Содена питка
Питка, Погача

Изпратена от:

Жана Тотева от Велико Търново

Необходими продукти:

- 500 гр. брашно София Мел Класик 
- 1 ч.ч. вода
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 с.л. оцет

Начин на приготвяне:

1. Пресяваме брашното и правим в средата му кладенче.

2. Сипват се водата, зехтина и загасената в оцета сода. Замесва се тестото и почива 30 мин.

3. След това вече приготвеното тесто, оформяме на плетка и се слага в намаслена и набрашнена тавичка.

4. Пече се в загрята фурна на 18 0градуса за 30мин.

5. След като се извади от фурната се поръсва с вода и се увива в чиста кърпа.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.