Содена питка
Питка, Погача

Изпратена от:

Вероника Кузева от Козлодуй

Необходими продукти:

600 г брашно София Мел
200 мл вода
3 г сода
5 г оцет
3 г сол
25 г олио
7 г бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Пресяваме брашното, прибавяме бакпулвера, погасената сода, солта, олиото и накрая водата. Количествата са точни и няма да ви остане нито вода, нито брашно.

2. Замесва се меко, незалепващо тесто и се оставя да почине 15 мин.

3. Оформя се и се пече до златисто на 180 С°.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

21.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.