Содената питка с червен пипер
Питка, Погача

Изпратена от:

Диана Василева от гр.София

Необходими продукти:

500 г брашно София мел Класик
300 мл хладка, но не студена вода
2 супени лъжици винен оцет
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица захар с връх
1 супена лъжица сода бикарбонат без връх
10 г бакпулвер
40 мл олио
30 г семена (по желание)
червен пипер (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Брашното се пресява и се смесва със солта и бакпулвера. Във водата се добавят захарта, оцета и содата и се разбъркват добре, за да се активира содата.

2. В брашното се оформя кладенче и бавно се добавят водата и олиото като постепенно се омесват заедно.

3. Тестото се омесва хубаво докато спре да лепне по пръстите. След като се омеси, тестото се оставя да почива около 15 мин. на топло и завито с кърпа.

4. След като тестото си е починало, откъсваме малко парче от него, яко ще украсяваме питката.

5. Слага се хартия за печене в средна тава и питката се разстила тънко. Ако сме решили да украсяваме сега е момента от заделеното тесто да направим украсата.

6. По желание може питката да се поръси със семена и червен пипер.

7. Пече се 15-20 мин на 180 градуса

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

10.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.