Странджански карталаци
Баница

Изпратена от:

Златомира Делчева от Гр. Харманли

Необходими продукти:

1 кг. Брашно София мел за баници
500 г сирене
щипка сол
щипка захар
1 с.л. оцет
100 мл олио
1 ч.ч. вода
200 г кисело мляко
кубче мая
мазнина за намазване - мас

 

Начин на приготвяне:

1. В купа се смесват всички съставки до получането на меко тесто, което се оставя да втаса. След това се претоква още веднъж. Тестото се разделя на 8 части, като всяка част се разточва на кора с дебелина 0.5 см.

2. Намазва се с мазнина и се навива на руло, и след това на кръг. Разточва се отново, за да се получи два пъти токано карталаче.

3. Печем на сач, предварително добре загрят. Да ви са сладки и вкусни нашите карталачета.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

30.09.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.