400 гр бяло брашно класик София мел
20 гр прясна мая
150 мл водя
50 гр кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 яйце
1 с.л. оцет
3 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1. В леко топлата вода разтваряме маята, солта, захарта и добавяме 150 г от брашното. Оставяме маята да се надигне.
2. Пресяваме останалото брашно и към него прибавяне яйцето, оцета, олиото, киселото мляко, содата и готовата мая.
3. Омесва се меко тесто. Ако се използва за пица може да се раздели на топки. Ако е за мекици накрая се доомесва с малко олио. Оставя се да втаса.
4. Ако правим пица използваме малко брашно за оформяне на блата. А за мекици използваме олио за по-лесно разстилане.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ