Торта Шарлота
Торти, Сладкиши

Изпратена от:

Севдие Реджебова от сеново

Необходими продукти:

250 г брашно София мел 500 екстра
2 яйца
150 г захар
40 г царевично нишесте
500 г прясно краве мляко
800 г бутер тесто
малко пудра захар
250 г сладко по избор
200 г сладкарска сметана
1 ванилия
5 г желатин
3 супени лъжици студена вода

Начин на приготвяне:

1. Пригответе крема, като в подходящ съд разбиете яйцата заедно със захарта. Добавете нишестето и прясното мляко и бийте, докато се получи еднородна смес. Сложете на котлона и гответе, като бъркате непрекъснато, докато кремът се сгъсти.

2. Свалете от котлона, прехвърлете в купа и покрийте с прозрачно фолио. Оставете да се охлади напълно.

3. Вземете едното парче от бутер тестото и върху хартия за печене леко разточете. Изрежете кръг с диаметър 20 сантиметра или с големината на формата, в която редите десерт. Раздалечете излишното тесто и прехвърлете заедно с хартията във форма за печене.

4. Поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна и печете за 10-15 минути. Извадете и оставете да се охлади напълно.

5. Вземете втората част от тестото и отново изрежете кръг. Раздалечете излишното тесто и с остър нож нарежете кръглата кора на 12 триъгълника. Поръсете с пудра захар, сложете във фурната и изпечете. Извадете и оставете да се охлади напълно.

6. В отделен съд разбийте сладкарската сметана. Разтворете желатина с водата, разбъркайте и оставете да набъбне. След това разтопете на микровълнова.

7. Вземете охладения крем и добавете желатина. Охладете за 2-3 минути и добавете към яйчния крем. Разбъркайте добре.

8. След това лъжица по лъжица добавете сметаната и бийте с миксер, докато се получи еднородна смес. Сложете целия блат в ринг и набодете на няколко места с вилица. След това сипете част от крема и заравнете. Поставете половината от сладкото върху него, разпределете равномерно и покрийте отново с крем. Върху него сложете останалото сладко и заравнете.

9. След това най-отгоре подредете нарязаните парчета от блата. В центъра торта сложете малка част от сладко.

10. Пъхнете в хладилник да стегне за 2-3 часа. Извадете и отстранете ринга. Начупете останалите парчета от тестото и с тези трохи покрийте страните на тортата. Поръсете с пудра захар и поднесете.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

22.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.