Тутманик
Питка, Погача

Изпратена от:

Гергана Терзийска от Раковски

Необходими продукти:

700 г брашно
150 г прясно мляко
150 хладка вода
20 г жива мая
2 яйца
1 с.л захар
1 с.л сол
200 г сирене
70 г олио
Малко масло меко

Начин на приготвяне:

1. Разтваряме маята с 1.с.л захар и 2 с.л брашно оставяме на страни да шупне. Пресяваме брашното и солта в купа. Когато шупне маята добавям едно яйце и един белтък, прясното мляко и се слага и от брашното на части докато не се омеси меко тесто. После на части добавяме мазнината - 70 г.

2. Месим докато го поеме тестото. Оставяме за час.

3, Разделяме на 4 равни части, разточваме всяка част от тесто, мажем с масло и поръсваме със сирене.

4. Последната кора не мажем, разделяме на 4 и всяка част навиваме на фитил.

5. Поставяме в тавата, мажем със жълтък и печем 40 Мин в предварително загрята фурна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

15.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.