Вити банички със сирене
Баница

Изпратена от:

Дарина Николова от село Тюленово

Необходими продукти:

420 г София Мел Екстра
200 мл Прясно мляко
30 г Каймак от прясно мляко или краве масло
10 мл Слънчогледово олио
1 ч.л. Сол
1 с.л. Захар
10 г Прясна мая
200 г Сирене
30 г Краве масло за намазване на баничките
1 брой Яйце за намазване на баничките
2 с.л. Семена за поръсване на баничките (сусам, черен кимион)

Начин на приготвяне:

1. Маята се натрошава в леко затопленото прясно мляко, добавя се захарта и 2-3 с.л. от брашното и се разбърква сместа.

2. Оставя се да втаса на топло, за около 30 минути. Останалото брашно се пресява в купа, прави се кладенче в средата, добавят се втасалата мая, мазнината, солта и се замесва меко тесто.

3. Тестото се поставя в купата, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса на топло, докато увеличи обема си. Втасалото тесто се разделя на 6 части.

4. Всяка една се разточва на правоъгълник, намазва се с разтопено краве масло, поръсва се със сирене, навива се на руло, а след това на охлюв и се поставя в тава покрита с хартия за печене.

5. Баничките се оставят да втасат за около 30 минути, след това се намазват с разбито яйце, поръсват се със семена и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, на средна скара, за около 20 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.