Вкусна погача
Питка, Погача

Изпратена от:

Радостина Манолова

Необходими продукти:

800 г брашно София Мел
2 яйца
125 мл олио
40 г мая
250 мл прясно мляко
1 с.л.захар
жълтък и сусам за поръсване
1 с. л. сол
120 г масло

Начин на приготвяне:

1. Затоплете млякото. Добавете в него натрошената мая и захарта. Разбъркайте с лъжица, докато се разтворят съставките.

2. Оставете да престои 10 минути. След като маята е престояла, в купа сложете около 500 гр. брашно. Изсипете маята, олиото, двете яйца и разбъркайте с лъжица. След като се получи лепкаво тесто, махнете лъжицата, добавете останалото брашно и започнете да месите с ръце.

3. Разделете тестото на 8 равни части и ги оформете на топки. Всяка топка разточете на кора.

4. Подредете ги една върху друга, като в средата ги намажете с разтопено масло. След като сте готови с всички кори, набрашнете плота, сложете корите и поръсете и отгоре с брашно. Внимателно разточете по-голяма кора. С остър нож изрежете краищата на кръга, за да се получи голям хубав кръг. Кръга разделете на 8 триъгълника. Всеки триъгълник увийте като кифличка, като започнете от по-широката страна.

5. Всяка кифла разрежете на две. Намажете с масло дълбока тава и подредете кифличките. Намажете с жълтък и поръсете със сусам. Покрийте с кърпа и оставете да втаса за 30 минути.

6. Печете погачата в загрята фурна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

18.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.