Американски палачинки с царевично брашно и карамелизирани круши
Други сладки печива

Необходими продукти:

За тестото:
1 ч.ч. брашно София Мел Царевично
1/2 ч.ч. брашно София Мел Класик
3 яйца
1 чаша по-кисел айрян
кората от 1 лимон
1/4 ч.л. сол
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. захар
2 с.л. царевично олио
+ допълнително за пържене

За гарниране:
2 круши
2 с.л. мед
3-4 с.л. течна сметана
1 пакет ванилова захар

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете крушите на полумесеци. Поставете ги в голям тиган заедно със сметаната и меда и ги карамелизирайте на среден огън, докато крушите омекнат средно. Внимавайте да не ги преварите, за да не се разпаднат.
Разбийте яйцата със захарта в голяма купа. Добавете айряна, царевичното масло и разбийте с помощта на кухненска тел. В друга купа смесете царевичното брашно, бялото брашно, лимоновите кори, бакпулве-ра и солта. Смесете добре заедно сухите съставки и ги прибавете към мокрите, разбъркайте, само докато се смесят, без да прекалявате.
Затоплете котлона на средна степен. Намажете с четка повърхността на тиган с незалепващо покритие и поставете 2 супени лъжици от тестото. За всяка страна на палачинка е необходимо печене по 30-40 секунди. Бъдете внимателни, защото прегарят бързо.

Гарнирайте палачинките с карамелизираните круши и сервирайте, докато са още топли.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.10.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.