Бяла торта
Торти

Необходими продукти:

За блата:
6 с.л. брашно София Мел Бяло
6 белтъка
6 с.л. захар
80 г кокосови стърготини

За крема:
400 г маскарпоне
1/2 ч.ч. пудра захар
100 г бял шоколад
250 мл сладкарска сметана

За сиропиране:
подсладено прясно мляко

За украса:
кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Приготвяне на блата:

Размерите са за торта с диаметър 24 см.
Загрейте фурната на 150°С.
Разбийте белтъците със захарта в суха купа до сняг. След това, на ръка, постепенно добавете преся вайки и бъркайки брашното и кокосовите стърготини. Разпределете сместа в две 24 см тавички, застлани с кръг хартия за печене на дъното и намаслени с олио.

Печете около 15 минути, докато блатовете тръгнат да порозовяват. Извадете и охладете напълно.

Приготвяне на крема:

Загрейте 100 мл от сметаната на котлона. Щом тръгне да завира, дръпнете от котлона и прибавете начупения шоколад. Бъркайте докато се разтвори напълно и получите бял ганаш. Оставете леко да се охлади. През това време разбийте маскарпонето с пудрата захар на крем. Постепенно прибавете и охла-дения ганаш.
В друга купа разбийте останалата сметана до пухкав крем, а след това внимателно смесете двата крема.

Сглобяване на тортата:

Сиропирайте блатовете с леко подсладено прясно мляко. Отгоре сложете половината крем, отново блат, сиропирайте отново и украсете с остатъка от крема и по желание с още кокос или бял шоколад.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.12.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.