Мадлени в шоколад
Дребни сладки

Необходими продукти:

100 г брашно София Мел Екстра
2 яйца
2-3 с.л. прясно мляко
1/3 пак. Суха мая
87 г захар
83 г разтопено масло
1 с.л. мед
100 г черен шоколад

Начин на приготвяне:

Смесете в купа брашното, маята и захарта. Добавете разтопеното масло и разбъркайте. Прибавете едно по едно от яйцата и накрая меда. Прибавете и прясното мляко и разбъркайте хубаво с телена бъркалка до получаване на средно гъсто тесто.
Намажете с олио леко формите за мадлени и изсипете във всяка около една пълна супена лъжица от сместа.
Печете сладките на 180°С за 5-8 минути.
За шоколадовата черупка - разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна. Почистената и подсушена форма за мадлени намажете с малко шоколад, а отгоре сложете изпечената сладка. Оставете сладките в хладилника да стегнат напълно, а след това ги отлепете.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.04.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.