Сладки „Калии”
Дребни сладки

Необходими продукти:

140 г брашно София Мел Екстра
2 яйца
140 г пудра захар
1 ванилия

За ганаша:
100 г бял шоколад
100 мл течна сметана
Жълта сладкарска боя

Още:
Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Смесете продуктите за тестото, което е с гъстотата на кексово. С помощта на лъжица, изсипете върху хартия за печене и оформете на тънък кръг с диаметър около 8 см. Процедирайте така и с остатъка от тестото, като е добре да слагате кръговете на няколко сантиметра разстояние в тавата.
Печете за по около 6 минути на 180°С.
Още топли, отлепете с помощта на шпатула и прищипете в единия край, оформяйки калиите. Пригответе ганаша като загреете сметаната до степен на кипене и я махнете от котлона. Прибавете после нарязания на ситно бял шоколад и няколко капки жълта боя. Бъркайте докато се хомогенизира сместа и оставете да се охлади до гладък, пластичен крем.
огато сладките изстинат напълно, шприцовайте в центъра им от ганаша. Поръсете с пудра захар сладките след като ги оформите.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.03.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.