Пълнозърнести шоколадови мъфини с тиквички
Кексове и мъфини

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно София Мел Пълнозърнесто
3/4 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. олио/кокосово масло
3 бр. яйца
1 и 1/4 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. какао
1 пакетче бакпулвер
1 ч.ч. рендосани тиквички
1 ч.ч. шоколадови капки (нарязан шоколад)
1 ванилия
(за 14 броя)

Начин на приготвяне:

Продуктите да са на стайна температура.
В купа разбийте захарта с олиото, яйцата, млякото и ванилията.
В друга смесете брашното, какаото, бакпулвера и солта. Внимателно смесете двете смеси, прибавяйки рендосаните тиквички. Прибавете половината от шоколадовите капки към тестото. Разпределете сместа във формите за мъфини, а отгоре поръсете с останалите капки.
Печете на 220°С за около 5 минути, а после намалете на 190°С и печете още 10-15 минути, в зависимост от фурната и големината на мъфините.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

02.09.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.