Солена торта с шунка и кашкавал
Други солени печива

Необходими продукти:

200 г брашно София Мел Царевично
2 с.л. София Мел Грис
3 бр. големи картофа
1 бр. домат
150 г сирене
150 г шунка
200 г кашкавал
1 голямо яйце
магданоз
сол

Начин на приготвяне:

варете първо картофите и ги намачакайте на пюре. Прибавете натрошеното сирене, царевичното брашно и едно яйце. Подправете с щипка-две сол, в зависимост от солеността на сиренето.
В тавичка с размери 24 см в диаметър поръсете грис на дъното. Отгоре разпределете половината от сместа и изравнете. Отгоре наредете 1/3 от кашкавала, върху него шунката, а отгоре още 1/3 от кашка-вала. Завършете с останалата смес и изравнете отново.
Печете тортата на 200°С около 25 минути. Малко преди да я извадите поръсете с останалия кашкавал и запечете още 5 минути.
Поднесете с резенчета домати отгоре и поръска от кълцан магданоз.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

02.09.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.