Лодки със сирене
Питка, Погача, Други солени печива

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Ола
200 мл топла вода
7 г суха мая
20 мл олио
1 ч.л. сол
1 с. л. захар
150 г сирене
2 яйца риган кашкавал или моцарела

Начин на приготвяне:

Олиото, захарта, солта и маята се смесват с водата и се изчаква да шупне. След 20 минути брашното се смесва с течните съставки и се омесва средно меко тесто. Завива се с фолио и се оставя за около час на стайна температура. От тестото се оформят топки, които се разточват на правоъгълни дебели кори 20 на 15 см. Двата къси края се защипват и се прави форма на лодка.

Яйцата и натрошеното сирене се смесват. Тестените лодки се намазват с мазнина и в средата се слага от яйчената смес. Отгоре се поръсват леко с риган и се слагат в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Малко преди да са готови се поръсват с кашкавала и се връщат във фурната.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

15.06.2016

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.