Просеник с царевично брашно
Питка, Погача

Необходими продукти:

500 г царевично брашно София Мел
250 г брашно София Мел Класик
200 мл слънчогледово олио
4 яйца
800 г кисело мляко
400 г краве сирене
2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
40 г краве масло

По желание:
4 стръка пресен лук
4 бр. печени червени чушки

Начин на приготвяне:

Киселото мляко се смесва със содата, добавят се олиото и разбитите предварително яйца. В друга купа се разбъркват двата вида брашно и солта. Сухите и течните съставки се смесват и се добавя натрошеното сирене. По желание тестото се разделя на две. Към едната част може да се прибавят нарязаните на ситно пресен лук и печените белени червени чушки. Две тави се намазват с краве масло и на дъното се поставя хартия за печене. В тях се изсипват двете смеси. Останалото краве масло се добавя на малки парчета отгоре. Пекат се последователно във фурна на 180 °C за около 50 минути. 


Ако имате голяма тава, може да направите преграда от хартията в средата и да изпечете едновременно двете смеси, или ако не желаете да добавяте чушки и лук, цялата смес.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

12.08.2015

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.