Баклава с кексов пълнеж и локум
Сладкиши

Изпратена от:

valentina velcheva от Варна

Необходими продукти:

Бяло брашно - екстра 1к.ч.
500 г кори за баница
300 г розов локум (2 кутии)
4 бр. яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 бакпулвер
1 ч.ч. счукани орехи

Начин на приготвяне:

1. Яйцата, захарта, олиото и брашното с бакпулвера се разбиват на гъста каша. Локумът се нарязва на парчета - всяко локумче на 4 части.

2. Вземат се по 2 листа кори и помежду се намазват с масло. В началото се нареждат локумчетата, след това орехите до тях и по останалата част от кората се намазва с 2 с.л. от пандишпановата смес. Навиват се на руло.

3. Това се прави с всички кори. Нареждат се в правоъгълна тава и се изпича.

4. След като изстине баклавата се нарязва на парчета и се залива със сироп.

5. Задължително трябва да престои 10-12 часа преди сервиране.

6. Към орехите може да се прибави 1 ч.л. канела.

7. За сиропа: • 3 ч.ч. вода • 3 ч.ч. захар • 4 ванилии

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.