Баклава с локум и орехи
Сладкиши

Изпратена от:

Дечко Милев от Шумен

Необходими продукти:

1/2 ч.ч. брашно София мел
4 яйца
1 и 1/2 ч.ч захар
1/2 ч.ч. захар
1 пакет кори за баклава
10 г бакпулвер
1 и 1/2 ч.ч. смлени орехи
1 пакетче канела
2 кутии локум
За сиропа
захар 1 кг
вода 1 л.

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме яйцата, добавяме захарта.

2. Брашното го смесвате с бакпулвера и добавяте към яйцата и захарта.

3. Нарежете локума на малки парченца заедно със смлените орехи и канелата, добавяте към сместа. Разбърквате всичко хубаво.

4. Вземете един лист кора нанасете от сместа и навийте на руло. Редите в намазнена тава, докато ви свършат корите и сместа за баклавата.

5. Нарязвате на парчета, преди да я запечете.

6. Намазвате отгоре с малко олио и запичате във фурната до златист цвят.

7. От захарта и вода се сварява умерено гъст сироп.

9. Изстиналата баклава се залива с врящия сироп и се оставя да престои една нощ, за да се напои.

10. Поднася се на следващия ден. Може да се поръси със смлени орехи.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

18.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.