Бял хляб
Хлябове

Изпратена от:

Георги Никифоров от Нова Загора

Необходими продукти:

700 г брашно София Мел Екстра
7 г суха мая
1 ч.л. захар
400 мл хладка вода
1 ч. л. сол
2 с. л. олио

Начин на приготвяне:

1. Смесват се водата, захарта,маята и три супени лъжици брашно. Разбъркват се и се оставят 20 мин. за активиране на маята. Към сместа се прибавят солта и олиото. Постепенно се прибавя и останалата част от брашното. Замесва се меко тесто.

2. Покрива се с стреч фолио за 90 минути на топло, за да втаса.

3. Тестото се оформя на два хляба и се поставя в тава върху хартия за печене.

4. Повърхността се набраздява с нож и се оставят още около 30 мин.

5. Пече се за около 35 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.