Бял хляб без месене
Хлябове

Изпратена от:

Мария Тенева от София

Необходими продукти:

400 г брашно София мел екстра
20 г прясна мая
2 суп л олио/зехтин/
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
300 мл хладка вода

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята във водата. Прибавете мазнината, солта и захарта. Започнете да сипвате брашно като бъркате непрекъснато с лъжица. Трябва да получите много гъсто лепкаво тесто.

2. Намажете кексова форма с мазнина. Сипете тестото вътре. Виждате, че от това количество вода и брашно тестото е съвсем малко. Заема най-много 1/3 от формата.

3. Оставете тестото на топло да втаса, докато утрои обема си. Поръсете със семена по избор. Това отнема около 30-40 мин, в зависимост от топлината в стаята.

4. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.

5. Изпечете хлебчето за 20 мин. или докато стане леко и при почукване върху кората издава кух звук.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.11.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.