Бързи сладки с джинджифил
Сладкиши

Изпратена от:

Невена Василева от Кюстендил

Необходими продукти:

2 1/2 чаена чаша брашно Екстра
1 брой яйца
100 г. краве масло
2/3 чаена чаша мед
1 чаена лъжица джинджифил
1/2 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица бакпулвер
1/2 чаена лъжица хлебна сода
2 чаени лъжици пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Първата стъпка е пресяването на брашното, заедно с бакпулвера, содата, джинджифила и канелата. Междувременно слагате маслото и меда да се разтопят на водна баня. Разтопяване на водна баня: Позлвате два съда, единият по-голям (тенджера), другият по-малък. Като в големия слагате само вода, а в по-малкия само продуктите, които ще се разтопяват.

2. Слагате големия съд на котлона и от затоплянето на водата се разтопяват продуктите в малкия съд.

3. Разбивате изстиналото разтопено масло с меда и яйцето и към тази течна смес добавяте сместа с брашното малко по малко. Получава се маслено тесто.

4. Масленото джинджифилово тесто разточвате на блат около 3 мм и изрязвате джинджифиловите бисквити с желаната от вас форма, с формичките за сладки, с които разполагате.

5. Нареждате джинджифиловите сладки в голяма тава (например в тавата на фурната), в която предварително сте поставили хартия за печене и печете в загрята на 180 градуса фурна за 7-8- минути, докато леко се зачервят. По желание може да ги поръсите с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.