Домашен хляб
Хлябове

Изпратена от:

Росица Станчева от шумен

Необходими продукти:

200 мл вода (топла)
20 г мая
1 ч.л -сол
500 гр брашно
2 ч .л захар
3 супени лъжици растително масло

Начин на приготвяне:

1. В купа разбъркайте захарта и маята добавете около 200 мл топла вода, оставете на топло място за 10 минути. Смесете брашното и солта и пресейте в голяма купа. В брашното направете кладенче, изсипете разтворената мая в него, както и растително масло, замесете хомогенно тесто, което не трябва да залепва за ръцете или купата ви.

2. Прехвърлете тестото върху повърхност, поръсена с брашно, и омесете до еластично тесто. Прехвърлете омесеното тесто в леко намаслена купа, покрийте и поставете на топло място да втаса (тестото трябва да се удвои по обем).

3. Омесете отново вече втасалото тесто и го сложете в намаслената форма.

4. Поставете съда на топло място за 20-30 минути.

5. Поставете съда в предварително загрята фурна и печете вашия хляб за около 30 минути, докато стане златисто-кафяв.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

19.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.