Домашен хляб от лимец
Хлябове

Изпратена от:

Гергана Милчева от Горен чифлик

Необходими продукти:

450 г брашно от лимец и пшеница София Мел
2 с.л. разт. масло или олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1/2 кубче прясна мая или 7гр. суха мая
250 мл топла вода
1 с.л. ленено семе
краве масло за намазване

Начин на приготвяне:

1. Разтваряме маята в топлата вода със захарта. Изчаквам 5-6 минути да шупне и добавяме солта и маслото.

2. В голяма купа слагаме брашното и към него постепенно добавямe от сместта.

3. Замесваме меко тесто, към което добавяме лененото семе. Месиме около 10-15 мин и го оставям за 30 мин. да втаса покрито с кърпа на топло.

4. След като тестото втаса го замесвам отново, оформяме го и го слагаме в продълговата форма за печене.

5. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 мин. Изпечения хляб оставяме да изстине върху решетка и намазваме с масло.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

31.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.