Еклерчета с ванилов крем
Сладкиши

Изпратена от:

Милка Иванова от Ловеч

Необходими продукти:

250 г краве масло
625 мл прясно мляко
130 г брашно
4 яйца
1 пакетче нишесте ванилия
130 г захара

Начин на приготвяне:

1. Маслото се разтопява в касерола и се добавя 125 мл мляко и брашното. Бърка се докато почне да се отделя от стените, сваля се от огъня и едно по едно се добавят 4-те яйца.

2. Със шприц или чаена лъжица се оформят еклерчетата.

3. Пекат се на загрята фурна на 190 градуса до зачервяване.

4. Прави се крем от прясното мляко, захарта и нишестето ванилия и като се свари се добавя на парченца 125 гр масло.

5. С крема се пълнят еклерите.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.