250 г краве масло
625 мл прясно мляко
130 г брашно
4 яйца
1 пакетче нишесте ванилия
130 г захара
1. Маслото се разтопява в касерола и се добавя 125 мл мляко и брашното. Бърка се докато почне да се отделя от стените, сваля се от огъня и едно по едно се добавят 4-те яйца.
2. Със шприц или чаена лъжица се оформят еклерчетата.
3. Пекат се на загрята фурна на 190 градуса до зачервяване.
4. Прави се крем от прясното мляко, захарта и нишестето ванилия и като се свари се добавя на парченца 125 гр масло.
5. С крема се пълнят еклерите.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ