Грис халва
Сладкиши

Изпратена от:

Петър Аймалиев от Благоевград

Необходими продукти:

400 г грис София Мел
200 г краве масло
600 г захар
1200 г вода
5 г канела
1 ванилия

Начин на приготвяне:

1. В голям тиган се запържва гриста в маслото до позлатяване.

2. Отделно завира водата със захарта, прибавят се каналата и ванилията.

3. Сиропа се налива внимателно към гриста.

4. Ври около 10 мин до поемане на течността.

5. Изсипва се в подходяща форма и се похлупва за задушаване. След като изтине се реже по желание. Поръсва се с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.