Козунак с портокалови корички
Други сладки печива

Изпратена от:

Даниела Костадинова от Бяла Слатина

Необходими продукти:

550 г София Мел за козунак
3 яйца като отделям белтък за намазване
140 мл леко затоплено прясно мляко
120 мл мазнина, 60мл олио и 60гр.масло
150 г захар
ванилия
портокалови корички
1 суха мая
пълнеж - стафиди, локум, шоколад

Начин на приготвяне:

1. Разбиват се яйцата със захарта и се прибавя прясното мляко .

2.Слагам всичко в хлебопекарна и прибавям ванилията, портокаловите корички.

3.Добавям брашното и отгоре изсипвам маята.

4.Пускам програма за месене и втасване и постепенно добавям мазнината, като се оставя за доизмесване.

5.След като втаса изваждам и доизмесвам с останалата мазнина.

6.Разделям тестото на две големи части и всяка част разделям още на три малки.

7.Трите малки ги разтилам и поставям пълнежа пожелание.

8.Оформям фитили и правя плитка.Това е първият козунак. Така се процедира и с другите три топки тесто.

8.Оставям да втаса още веднъж до удвояване на обема.

9.Мажа с белтък и поръсвам с предварително намокрена захар.

10.Пекат се на 180 г до готовност.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

18.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.