Пита
Питка, Погача

Изпратена от:

Магдалена Тонева от Тетевен

Необходими продукти:

 

750/850 г брашно София Мел 

200 мл прясно мляко

150 мл топла вода

25 г прясна мая

3 яйца, като един жълтък за намазване на питката

100 г захар

70 г разтопено краве масло

50 г краве масло за намазване на корите

30 г какао

Начин на приготвяне:

1. Замесваме се меко тесто и разделяме на две части, като в едната част слагаме 30 г какао. Оставям ги да се удвои за 1 час.

2. Първо разстиламе тестото, което е замесено със какао на правоъгълник маже се с масло, което е на стайна температура. По същият начин разстиламе и другата смест на правоъгълна кора и слагам върху правоъгълника с какаовата смес, която също намазва с краве масло. Завиваме две кори на стегнато руло, реже се средата и се сплитат. Във средата на питката отразява крайната част на рулото.

3. След като се оформи питката се оставя за 40 мин. да се удвои, маже се с жълтък и 1 чаена лъжичка прясно мляко.

4. Пече се на 180 г за 40 мин.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.