Кифлички с мармалад
Питка, Погача

Изпратена от:

Нюлфер Мъстънова от Сеново

Необходими продукти:

Брашно Козунак 1 кг
яйца - 5 бр.
прясно мляко - 500 мл
мая - 1 бр./1 пакетче
олио - 150 мл
захар - 6 - 8 с.л.
ванилия - 1 бр.
мармалад

Начин на приготвяне:

1. Затопля се прясното мляко. Към него се добавят: маята, 3-4 с.л. захар, 3-4 с.л. брашно. Сместа се оставя на страна за около 10 минути, за да се надигне.

2. Брашното, яйцата(без единия жълтък), олиото, ванилията и 3-4 с.л. захар се смесват с вече надигналата се смес. Тестото се замесва и се оставя да втаса за 30-35 минути.

3. След като втаса се премесва и се разделя на 4 равни топки. Топките се оставят на масата върху олио, за да се поотпуснат малко.

4. Разточват се и се режат на триъгълничета (с дебелина около 1 см).

5. Добавя се мармалад (по възможност по гъст) и се навиват.

6. Отделеният жълтък се разбива с малко олио и се намазват кифличките. Поръсват се с захар и се оставят малко да се надигнат.

7. Пекат се на 200° и постепенно на 250°.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.