Питка Кърфин
Хлябове, Питка, Погача

Изпратена от:

Atanaska Vangelova от Несебър

Необходими продукти:

500 г брашно Екстра на София Мел

2 яйца

1 ч.л. сол

1 ч. л. захар

7 г мая олио

50 г олио

200 г прясно мляко

сирене и сусам по желание
 

Начин на приготвяне:

1. Омесваме всички съставки на меко тесто, като отделяме от едното яйце жълтъка.

2. Оставяме тестото да втаса около 30 минути. След това тестото се разточваме на голяма кора може по желание да се сложи сирене и намазваме с олио, завиваме на руло цялата кора. След това си разряваме на две и го завиваме на два охлюва с разрязване краища навън.

3. Поставяме двата охлюва един върху друг и се намазват с разбит жълтък и може да се поръси със сусам. Оставяме да втаса 30 минути.

4. Печем на 170 градуса 40 - 50 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

25.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.