Пълнозърнест хляб със семена
Хлябове

Изпратена от:

Гергана Милчева от Горен чифлик

Необходими продукти:

200 г пълнозърнесто брашно София Мел
150 г бяло брашно
150 г ръжено брашно
300 мл топла вода
1 ч.л. суха мая
80 г микс от семена
2-3 с. л. олио или разтопено масло
1 ч.л сол
1 с.л. захар
1 с.л. печена мляна ръж за кафе

Начин на приготвяне:

1. В купа се смесват трите вида брашно, сухата мая, солта, захарта, печената ръж и семената. Добавя се водата и олиото и се замесва тесто. Прехвърля се върху кухненски плот и се омесва докато се получи меко, гладко, нелепнещо тесто.

2. Готовото тесто се слага в намазнена купа, покрива се с найлоново фолио или кърпа и се оставя на топло да втасва докато удвои обема си.

3. Втасалото тесто се премесва и се оформя хляба, след което се оставя да втаса втори път в тавата, в която ще се пече.

4. Тавата се намазва с олио и се поръсва леко с брашно, може да се сложи хартия за печене. Отгоре се поръсва микс от семенаи се слага във фурната.

5. Хлябът се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна около 35 минути.

Да ви е сладко!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

24.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.