3 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
2/3 ч.ч. олио
1 бакпулвер
лимонена кора
1 бурканче сладко
пудра захар за поръсване
1. Киселото мляко и захарта се разбиват.
2. Прибавят се последователно лимонената кора, олиото, брашно+бакпулвер и се бърка до хомогенна смес.
3. Оставя се 1/2 ч.ч. от сместа и се доомесва с брашно до твърдо тесто.
4. Сместа се изсипва в намаслена форма, отгоре се разпределя сладкото и най-отгоре настъргваме на едро ренде твърдото тесто.
5. Печем на 180° - 30-40 мин.
6. Поизстиналият сладкиш поръсваме с пудра захар. Наистина е разкошен!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ