Провансалски хляб без месене
Хлябове

Изпратена от:

Наталия Иванова от ПЛЕВЕН

Необходими продукти:

1 кг брашно София Мел Класик
25 г мая
1,5 с. л. сол за тестото
800 мл вода
едра сол за поръсване
розмарин, риган
зехтин за намазване

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята и солта в хладка вода. Добавете 1 кг брашно и смесете добре докато течността не се абсорбира от брашното. Покрийте с чиста влажна кърпа и оставете да втаса поне 4 часа.

2. Загрейте фурната на 250 градуса. Внимателно махнете кърпата и изсипете тестото в тава, покрита с хартия за печене. Не е нужно да го месите или оформяте.

3. Поръсете с едра сол и подправки по ваш избор и сложете да се пече за 20 мин. на 250 градуса с вентилатор.

4. След 20 минути извадете питката и я намажете със зехтин.

5. Намалете температурата на 220 градуса и я сложете да се пече за още 10 минути докато не придобие златист цвят и хрупкава коричка.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.