Сладкиш с карамелизирани ябълки
Сладкиши

Изпратена от:

Ралица Николова- Ламбева от Русе

Необходими продукти:

130 г Брашно Екстра София мел
400 г Захар
125 г краве масло
3 яйца 
1 пакетче бакпулвер
4-5 ябълки

Начин на приготвяне:

1. В тавичка се сипва половината захар /1 ч.ч. / и маслото, слага се на котлона и се карамелизира.

2. Сваля се от котлона и отгоре се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки/като ветрило/.

3. Загрява се фурната и тавата се слага в нея докато се приготвя пандишпановата смес - при запичането на ябълките се отделя сок, който помага на карамела да се отлепи при обръщането на сладкиша накрая.

4. Отделно се разбиват яйцата с останалата захар и се прибавя брашното, предварително объркано с бакпулвера.

5. Сместа се изсипра върху ябълките и се пече до зачервяване в умерена фурна.

6. Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

17.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.